Nu ska alla offentliga webbplatser, nya som gamla, vara tillgängliga enligt lag. Vad innebär det för oss kulturarvsorganisationer som finns online och som tillgängliggör vår information digitalt?

Den 15 december bjuder Digisam in till ett webbinarium för dig som vill öka din kunskap om DOS-lagen, lagen om tillgänglighet till digital offentlig service.

Tommy Olsson föreläser

Tommy Olsson, foto: DIGG.

Tommy Olsson, specialist inom tjänster och infrastruktur vid Myndigheten för digital förvaltning (DIGG) kommer att berätta om lagen och hur den pågående tillsynen av den digitala offentliga servicen går till. Vi kommer också att få svar på vad detta innebär för våra organisationers arbete: Vad måste göras och vad är rimligt att göra? Under webbinariet kommer du ha möjlighet att ställa frågor om lagen och få möta kollegor från andra organisationer med liknande funderingar.

Vi ser detta som ett första tillfälle att diskutera frågeställningar kopplat till DOS-lagen.

  • När? 15 december kl. 14:00-16:00.
  • Var? Mötet sker digitalt. Webblänk skickas ut till alla anmälda innan webbinariets början.
  • För vem? Webbinariet är öppet för Digisams 22 medverkande institutioner och dig som jobbar med liknande frågor någon annanstans.
  • Anmälan: Skickas till moa.ranung@raa.se senast den 11 december.

Finns det specifika frågeställningar du gärna får svar på under webbinariet eller är du intresserad av att delta i fortsatta aktiviteter kring webbtillgänglighet? Meddela gärna detta till samma epost-adress.

Varmt välkommen!