Dina arbetsuppgifter

Uppdraget är både strategiskt och operativt. Som Digisams kommunikatör har du övergripande ansvar för att Digisams kommunikation utformas på ett sätt som stärker Digisams varumärke. Primära kanaler i kommunikationen till Digisams deltagare och andra målgrupper är Digisams webbsida och Digisams närvaro i sociala medier. Uppdraget förutsätter att du aktivt bevakar vad som sker i media, i synnerhet social sådan, och agerar varumärkesbyggande i frågor som är av vikt för Digisam. I arbetet ingår också att organisera tillställningar och större sammankomster som Digisam arrangerar för sina målgrupper.

Placeringen vid Digisams samordningsekretariat innebär att du utöver de huvudsakliga arbetsuppgifterna förväntas lägga ungefär en tredjedel av din arbetstid på att samordna Digisams verksamhet i olika former. Uppgifterna inom denna del av uppdraget matchas utifrån verksamhetens behov, din kompetensprofil och dina önskemål. Utgångspunkten är att denna del av uppdraget i första hand ska vara anknyten till utveckling av digitala tjänster som bedrivs inom Digisams samverkansplattform.

Din kompetens

Du har en akademisk examen som är relevant för tjänsten, t.ex. inom media och kommunikation, journalistik eller marknad och minst ett års erfarenhet av att, via digitala kanaler, framgångsrikt ha jobbat med kommunikation ur ett verksamhetsövergripande perspektiv. Du är van att arbeta med effektiv kommunikation via sociala medier och webb och har utmärkta kunskaper i svenska språket med en god förståelse för tonalitet.

Du är bra på att bygga relationer i personliga möten och har erfarenhet av att planera, koordinera och genomföra events och workshops. Du trivs med att arbeta i ett mindre team där vi flexibelt stöttar varandra i genomförandet, beroende på var behovet finns. Digisams organisation, där sekretariatet som är en liten grupp arbetar med ett stort nätverk av medarbetare från deltagande och andra organisationer, förutsätter att du både har förmåga att arbeta självständigt och på ett effektivt sätt samverka med skiftande konstellationer av medarbetare.

Erfarenheter från att med framgång utvecklat digitala tjänster, servicedesign och/eller från ledande roller i digitalisering av verksamhet är mycket meriterande. Vi ser också gärna att du har tidigare erfarenhet av strategisk kommunikation, marknadsföring, varumärkesbyggande, rollen som webbredaktör och corporate storytelling. Det är en fördel om du har erfarenhet från arbete i både den statliga sektorn och kulturarvssektorn, men det är inget krav.

Övrigt

Anställningen är en tillsvidareanställning med 6 mån provtjänstgöring. Placeringsort är Stockholm.
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2018-09-30. Sök tjänsten här: http://intra.raa.se/anstallning/lediga-jobb/?rmpage=job&rmjob=190

Märk din ansökan med ref. nr. RAÄ-2018-3094.

Kontaktpersoner

Carl-Magnus Fahlcrantz

Verksamhetsledare, Digisam

08-5191 000

 

Therese Linder

HR-konsult

08-5191 8000

 

Maria Rossipal

SACO-S

08-5191 8000

 

Robert Lang

ST-Kultur

08-5191 8000