Så var årets första Digisamfika

Vid årets första Digisamfika samlades hela tretton deltagare – såväl tidigare eldsjälar som nyfikna nykomlingar – för att prata kultur och digitalisering.

Bodil Gyllensvärd, arkivchef på stiftelsen Armé-, marin- och flygfilm, deltog för första gången och passade på att bolla tankar och snappa upp tips kring hur de rent praktiskt ska kunna jobba mer med aggregering och länkad data. ”Jag uppskattar det informella. Att få möjlighet att ta del av andras erfarenheter och även kunna få svar på konkreta frågor är vad jag tar med mig av den här träffen.”

Ytterligare en ny bekant var Karin Martinsson, utredare på Svenska biblioteksföreningen, som uppskattade möjligheterna att knyta nya kontakter. ”Bland annat hade jag ett långt samtal om vad digitaliseringen kan innebära för slutanvändaren, det vill säga medborgaren, som vi mångt och mycket finns till för.”

Digisamfikat är till för alla som tycker kultur och digitalisering känns spännande. Vi träffas sista fredagen varje månad där vi pratar och utbyter erfarenheter. Nästa fika är den 22 februari – inte missa!