Nätverksträff om öppna data

Vad innebär öppna data? Och vad är unikt för oss inom kulturarvsområdet? Det och mycket mer kommer vi diskutera i nätverket Öppet kulturarv.

Tidigare i höstas arrangerade Riksarkivet och Digisam en workshop om öppna data och vilka förutsättningar som gäller inom kulturarvsområdet. Från flera håll lyftes ett intresse av att även fortsättningsvis ses och diskutera frågan.

Den 28 november träffas vi återigen på Riksarkivet. Denna gång gästas vi av företaget TrackUback som kommer berätta om sina idéer och hur de konkret jobbar med kulturarvsdata. Därefter vidtar en gruppdiskussion om vad resultatet kan bli om kulturarvsdata är öppen.

  • När: 28 november 14:00-16:00
  • Var: Riksarkivet (Marieberg)

Om intresset finns kommer vi fortsätta med dessa nätverksträffar. Tanken är att varje gång inleda med ett kortare anförande, för att ur detta gå vidare till en gemensam diskussion. Vill du delta i nätverket – antingen på nätverksträffen den 28 november eller eventuellt kommande träffar – mejla digisam@raa.se.

Sista dag att anmäla sig till kommande nätverksträff är den 21 november. Vi har begränsat med platser, först till kvarn gäller!