Den 10 december är det dags för årets sista träff i nätverket Öppet kulturarv, nätverket om öppna data inom kulturarvssektorn. I nätverket delar med oss av våra erfarenheter och ställer alla de frågor vi länge funderat på, eller kanske tidigare inte vågat ställa.

Temat för träffen är öppna data och GDPR. Vi kommer bland annat gästas av Sofia Kullman, jurist på Digisam, som kommer berätta grunderna kring GDPR och vad som är viktigt att känna till när det kommer till öppna data. Från Riksarkivet kommer Jens Kling och Ulrika Struresdotter Andersson – deras pass riktar in sig på publicering: vad behöver man tänka på när man publicerar öppna data som innehåller personuppgifter.

Dessutom kikar DIGG förbi för att prata om nya öppna datalagen och det delbetänkande som öppna data-utredningen lämnade till digitaliseringsminister Anders Ygeman.

Nätverksträffen kommer avslutas med en frågestund med de två juristerna, Sofia Kullman och Ulrika Struresdotter Andersson. Har du redan nu en fråga du vill ställa – mejla den gärna i förväg till digisam@raa.se

På grund av det rådande läget kommer träffen ske digitalt.

  • När: 10 december 10:00-11:30
  • Var: digitalt via Zoom (du kommer få länken till mötet efter att du anmält dig).
  • För vem: dig som jobbar inom kulturarvsområdet.

Anmäl dig genom att skicka epost till digisam@raa.se senast den 8 december.

Nätverket är öppet för dig som jobbar på en kulturarvsinstitution och en perfekt mötesplats för dig som vill lära dig mer om öppna data.

Välkomna!