Vill ditt museum, arkiv eller bibliotek nå fler användare? Är du nyfiken på vad Europeana gör och vad det innebär att dela sin samling med hjälp av dem? Den 16 oktober arrangerar Digisam en workshop tillsammans med Europeana med temat: Boosta din digitala samling.

Workshoppen passar dig som representerar ett museum, arkiv eller bibliotek och som idag inte levererar data till Europeana – men är nyfiken på vad det innebär – eller för dig som redan idag är en del av Europeana och i behov av en uppdatering.

Under workshoppen får du möjlighet att träffa representanter från såväl Europeana som ta del av andra kulturarvsinstitutioner som redan nu delar och är en del av Europeana. Under dagen kommer vi diskutera fördelarna med och vad det kan innebära för en kulturarvsorganisation att dela sin samling samt hur du gör för att komma igång.

  • När: 16 oktober 9:00-17:00
  • Var: Kungliga biblioteket (Hörsalen)

Anmäl dig till digisam@raa.se, i anmälan vill vi att du uppger: namn, vilken organisation du kommer ifrån samt eventuella matallergier.

Sista dag att anmäla är den 3 oktober, men då antalet platser är begränsat så rekommenderar vi dig att anmäla dig redan nu. Först till kvarn!

I slutet av augusti kommer vi släppa de olika programpunkterna, allt material om workshoppen kommer du hitta på den här sidan.

Har du några frågor? Kontakta Digisam så hjälper vi dig.

Varmt välkomna!

Digisam