I Digisams kalender hittar du workshop, seminarium och andra event som kan vara intressanta för dig som jobbar med digitaliseringsfrågor inom kulturarvsområdet. Evenemangen är dels sådana som Digisam och Digisams sekretariat anordnar, men även av andra.

December

1 december: Digisamdagen, digitalt evenemang öppet för dig som jobbar med digitalisering och kulturarv.

2 december: Digitalisering i fler dimensioner, webbinarieserie om föremålsdigitalisering, arrangeras av Digisams sekretariat och Riksantikvarieämbetet.

3-4 december: 3rd Digital History in Sweden Conference, Uppsala universitet.

4 december: Berika samlingar, workshop som ingår i serien ”Enriching Metadata – Enriching Research”, ett samarbetsprojekt mellan Riksantikvarieämbetet och Digital humaniora Uppsala, med stöd av Europeana Research Grant.

9 december: Digitalisering i fler dimensioner, webbinarieserie om föremålsdigitalisering, arrangeras av Digisams sekretariat och Riksantikvarieämbetet.

10 december: Nätverksträff Öppet kulturarv, om öppna data inom kulturarvsområdet. Arrangeras av Riksarkivet och Digisams sekretariat.

14 december: Nya upphovsrättsdirektivet blir snart svensk lag – vad innebär det för kulturarvsområdet. Webbinarium om DSM-dirketivet, arrangerat av Digisams sekretariat.

15 december: Vad innebär lagen om digital tillgänglighet? Webbinarium om DOS-lagen arrangerat av Digisams sekretariat.

16 december: Digitalisering i fler dimensioner, webbinarieserie om föremålsdigitalisering, arrangeras av Digisams sekretariat och Riksantikvarieämbetet.

Vill du synas här?

Har du ett evenemang som du vill att vi lyfter här? Mejla mikael.weikvist@raa.se