Digisamdagen är en heldag med föreläsningar och workshops för dig som jobbar på någon av Digisams 22 medverkande organisationer.

Under förmiddagen kommer vi få tal del av våra två huvudtalare – Gustaf Josefsson Tadaa och Carl Heath – medan vi under eftermiddagen kommer mötas i ett antal diskussioner samt få möjlighet att lyssna till några kortare presentationer. Dagen avslutas med ett mingel i Historiska museets Guldrum.

Gustaf Josefsson Tadaa är en av Sveriges mest anlitade föreläsare på ämnen som trender, teknologi och digital transformation samt dess effekter på oss människor. På Digisamdagen kommer Gustaf fokusera på kulturarvsdata och den effekt de har på samhället och oss medborgare.

Carl Heath, särskild utredare för att värna det demokratiska samtalet samt utbildningsdirektör vid RISE, kommer prata om hur digitala miljöer påverkar människors deltagande och delaktighet i det demokratiska samtalet, med särskild fokus på rollen som ett digitalt kulturarv kan ha.

  • Tid: 11 december 9:00-17:00
  • Plats: Historiska museet (hörsalen), Narvavägen 13-17, Stockholm.
  • Anmälan: mejla digisam@raa.se (vi kommer bjuda på fika och lunch, uppge om du har några allergier eller andra önskemål om kost).

Digisamdagen är kostnadsfri och i första hand för dig som jobbar på någon av Digisams 22 medverkande institutioner. I mån av plats kommer även du som jobbar på en annan kulturarvsinstitution, eller annan organisation med kopplingar till kulturarvet, få möjlighet att delta. Mejla digisam@raa.se om du är intresserad, så kontaktar vi dig så fort vi vet om det blir platser över.

Sista dag att anmäla sig är den 3 december, men då antalet platser är begränsat så är det först till kvarn som gäller.

Varmt välkomna!